Scandinavische design 2,5 zitsbank kopen

Bezorging 7-9 werkdagen
30 dagen proefzitten
Gratis bezorging & retour >€50
5 jaar service & vlekkengarantie
Geld-terug garantie

2 resultaten gevonden

Vanaf € 799.00

2.5-zits, 3-zits

Vanaf € 899.00

2.5-zits, 3-zits

Scandinavische Design 2.5-zitsbank kopen

Er zijn veel soorten en maten zitbanken. Hoe weet je welke maat geschikt voor je is. Hier kan je op letten:

Wat is een 2.5-zitsbank?

De aanduiding  die de bank mee krijgt voor zijn maatvoering is afhankelijk van de breedte van de zitkussens en de breedte van de armleggers.  Een By SIDDE Frode 2.5-zits bank heeft 2 zitkussens van 90cm breed. In totaal is de breedte van je bank, tussen de armleggers gemeten, dan 180cm. Daar komen de breedtes van de armleggers nog bij. Dat bepaalt de totale breedte van je bank. By SIDDE Frode 2.5-zits heeft een totale breedte van circa 200cm. De maat kan iets variëren vanwege het materiaal gebruik qua stof en schuim. 

De zitbreedte van een 2.5-zitsbank?

Heb je een bank met 2x een zitkussenbreedte van 90cm maar met vrij brede armleggers, waardoor de totale breedte meer dan 200cm wordt, dan spreek je over een 3-zits. Dat verandert dus niets aan de ruimte om te zitten. By SIDDE Knud  3-zits bank bijvoorbeeld heeft ook 2 zitvlakken van 90cm, maar een totale breedte van ruim 230cm. Er verandert niets aan het aantal zitplekken, maar je hebt wel meer plaats nodig in huis om de bank neer te kunnen zetten. Er zijn geen wettelijke regels om te bepalen hoe breed nu een 2-zits bank, 3-zits bank of 4-zits bank  moet zijn. Let daarom op de binnenmaat zodat je kan inschatten of de bank groot genoeg voor je is om op te zitten of liggen. 

Met hoeveel mensen kan je op een 2.5-zitsbank zitten?

Niet iedereen is hetzelfde natuurlijk. Gemiddeld genomen wordt er gerekend op een zitbreedte van 50cm per persoon. Maar je zit niet strak naast elkaar. Je houdt altijd wat ruimte tussen de zitplekken. Op een bank met binnenmaat 180cm houdt je 80cm ruimte over als je met twee mensen op de bank zit. Theoretisch kun je dus met een verjaardag bijvoorbeeld er wel met 3 mensen op zitten, of 2 volwassenen en een kind. 

Bekijk hier de collectie vloerkleden!