Scandinavische design 3 zits bank kopen

Bezorging 7-9 werkdagen
30 dagen proefzitten
Gratis bezorging & retour >€50
5 jaar service & vlekkengarantie
Geld-terug garantie

4 resultaten gevonden

Vanaf € 799.00

2.5-zits, 3-zits

Vanaf € 799.00

3-zits, 4-zits

Vanaf € 899.00

2.5-zits, 3-zits

Vanaf € 899.00

3-zits, 4-zits

Scandinavische Design 3-zitsbank kopen 

Er zijn veel soorten en maten zitbanken. Hoe weet je welke maat geschikt voor je is. Hier kun je op letten. 

Wat is een 3-zitsbank?

De aanduiding  die de bank mee krijgt voor zijn maatvoering is afhankelijk van de breedte van de zitkussens en de breedte van de armleggers.  Een By SIDDE Frode 3-zits bank heeft 2 zitkussens van 100cm breed. In totaal is de breedte van je bank, tussen de armleggers gemeten, dan 200cm. Daar komen de breedtes van de armleggers nog bij. Dat bepaalt de totale breedte van je bank. By SIDDE Frode 3-zits bank heeft een totale breedte van circa 220cm. De maat kan iets variëren vanwege het materiaal gebruik qua stof en schuim. 

De zitbreedte van een 3-zitsbank?

Heb je een bank met 2x een zitkussenbreedte van 100cm maar met vrij brede armleggers, waardoor de totale breedte meer dan 240cm wordt, dan spreek je over een 4-zits. Dat verandert dus niets aan de ruimte om te zitten. By SIDDE Knud 4-zits bank bijvoorbeeld heeft ook 2 zitvlakken van 100cm, maar een totale breedte van ruim 250cm. Er verandert niets aan het aantal zitplekken, maar je hebt wel meer plaats nodig in huis om de bank neer te kunnen zetten. By SIDDE Remus 3-zits bank heeft een binnenmaat van 180cm tussen de armleggers. De totale breedte is meer dan 230cm inclusief de armleggers. Een royale maatvoering. Er zijn geen wettelijke regels om te bepalen hoe breed nu een 2-zits bank, 3-zits bank  of 4-zits bank bank moet zijn. Let daarom op de binnenmaat zodat je kan inschatten of de bank groot genoeg voor je is om op te zitten of liggen. 

Met hoeveel mensen kun je op een 3-zitsbank zitten?

Niet iedereen is hetzelfde natuurlijk. Gemiddeld genomen wordt er gerekend op een zitbreedte van 50cm per persoon maar je zit niet strak naast elkaar. Je houdt altijd wat ruimte tussen de zitplekken. Op een bank met binnenmaat  200cm houdt je  50cm ruimte over als je met drie mensen op de bank zit. Niet heel veel ruimte tussen jou en je buurman die in het midden zit, maar theoretisch kun je met 3 volwassenen op de bank zitten.

Bekijk hier onze collectie 4-zits banken.