10 tips van By SIDDE voor de Interieurfanaat

Wat zijn de do’s en dont’s in het interieur? By SIDDE geeft je 10 tips.

 

1. Maak de sfeer inzichtelijk met een moodboard

Maak inzichtelijk welke sfeer je wilt neer zetten. Dat kan aan de hand van een moodboard. Gebruik de kleuren, materialen, meubelstukken die je wilt toepassen. Wil je het niet op papier knippen en plakken? Dan kun je online je eigen bord maken op Pinterest. Daarnaast geeft By SIDDE de mogelijkheid om bijvoorbeeld je eigen bank samen te stellen met de By SIDDE Configurator. Leuk, zo kan je in een aantal klikken zien welk model en welke kleur bank het beste bij je past.

2. Zorg voor ruimte in het interieur

Zorg ervoor dat je meubels lucht krijgen. Plak je bank niet tegen de muur, maar zet hem er iets van af. Denk groot In een kleine ruimte liever een paar grote meubel stukken neerzetten, dan veel kleine meubels. Dat geldt ook voor een grote ruimte. Pak groots uit. 

 

3. Speel met kleur

Denk goed na over de kleur die je toepast op de muur. Hoe is de lichtval in je huis? Heb je een huis op het Noorden? Kies dan voor lichte kleuren. Heb je een huis op het Zuiden? Dan zijn donkere tinten een mooie sfeermaker.

4. Denk ook eens aan behang               

Behang mag weer. Er zijn prachtige decors te krijgen. Kies voor 1 muur in je kamer waar je een behang op zet, dat wordt de eye-catcher. Is het een lange muur? Behang dan niet de hele muur, maar een deel zodat het als een waar schilderij overkomt. 

5. Maak gebruik van de juiste verlichting

Goede verlichting is heel belangrijk. Combineer met functioneel licht en sfeerlicht. Voordat je gaat verbouwen is het goed om een lichtplan te maken. Dan kun je nog de elektra er op aanpassen. 

6. Verbinden de verschillende ruimtes 

Maak groepjes in het interieur. Door bijvoorbeeld de zitgroep met je bank en salontafel te combineren met een vloerkleed, ontstaat er een eiland, en dat geeft rust. Op de shop pagina van By SIDDE vind je verschillende vloerkleden die passen bij onze verschillende Scandinavische  design banken. Dat geldt ook voor kleine objecten. Groepeer je decoratie bij elkaar in plaats van los verspreid.

 

7. Maak gebruk van verschillende materialen

Als je in het interieur werkt met verschillende materialen, zoals koud met warm, dan ontstaat er een natuurlijke spanning. Bijvoorbeeld een beton vloer, met daarop een massief houten tafel. Leg een wollen kleed op het beton bij de zitgroep. De koude betonnen vloer, wordt hierdoor zacht en de houten tafel wordt stoer.

 

8. Versterk je interieur met accenten

Probeer te werken met accentkleuren, maar beperk het tot een paar tinten en laat deze op verschillende plekken terugkomen in je interieur. Het verbindt de ruimte. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan een bank in een bijzondere kleur. Hiermee creeer je direct een spannend en eigentijdse look. By SIDDE heeft verschillende mooie kleuren in de collectie. Twijfel je over de kleur? Dan kan je gratis een stofstalenkit aanvragen via onze website. 

 

9.Overloop

Als je de vloer in de woonkamer kan laten doorlopen naar de gang, keuken, werkkamer etc. dan lijkt de ruimte groter. Het geeft ook een rustig beeld. Probeer dorpels te voorkomen. 

10.Varieer

Interieur is geen statisch iets. Juist door er in te leven, te schuiven, te wisselen, wordt het een persoonlijke omgeving. Probeer daarom regelmatig een kleine aanpassing te doen in je interieur. 

 

We helpen je graag.

Ma - Do: 9.00 - 17.00
Vr: 9.00 - 15.00

ideal
bancontact
visa
paypal
afterpay
klarna.svg
thuiswinkel
Je winkelmand (0)
Totaal 0,00
Bekijk order
Terug naar shop