banner By SIDDE

Een nieuwe bank kopen, waar moet je op letten?

Gepost op 24-03-18 in Trends

Een nieuwe bank kopen, waar moet je op letten?

Een bank is een belangrijk meubelstuk in je woonkamer. Het is beeldbepalend omdat het een groot object is. Ga je voor modern, Scandinavisch design, romantisch of klassiek? Welke kleur? Wat verwacht je van het comfort? Wil je languit kunnen liggen, of wil je juist veel zitplekken voor al je vrienden? Mag de bank een nonchalante look krijgen of moet hij juist strak blijven? 

 

Formaat

In het algemeen geldt; maak een groot gebaar. Kies voor een royale maatvoering. Liever 1 grote bank of hoekbank, dan meerdere een losse elementen of 2 kleinere banken. Een groot meubelstuk in een kleinere ruimte, laat de ruimte groter lijken. Maar zorg dat de bank niet strak tussen muren komt te staan en niet tegen een muur aan. Houdt ruimte aan de achterkant en zijkanten. Je kan een de maat van de bank visueel maken door kranten op de grond te leggen. Dat geeft je inzicht in de verhoudingen.

Vorm

Kies je voor robuust of voor luchtig? Hoog op de poot voor een ruimtelijk effect, of een zitting tot aan de grond voor een stoere look? Heb je een licht huis met veel ruimte, dan geeft een grote opstelling met zitting tot aan de grond een huiselijke sfeer. Bank Knud of Sommer past bij jouw stijl. Is je huis wat donkerder en heb je minder meters, dan is een bank met slanke armleggers en hoge poten jouw favoriet. Frode, Silje en Haldor passen in deze setting. Stel jouw bank helemaal naar eigen wens samen in onze congurator.

 

Kleur

Kleur is fijn en geeft direct sfeer aan de ruimte. Het kan een echt statement zijn.  Maar vind je de kleur over een paar jaar nog steeds zo mooi? Of schaf je dan een andere bank aan? Als je bank een investering is voor vele jaren, dan kan je beter kiezen voor meer neutrale kleuren zoals grijs, blauw of ivoor. Kleur op de wand of accessoires zijn makkelijker te veranderen dan de kleur van je bank.

Materiaal

Velours geeft een rijke boutique sfeer, linnen een natuurlijke look en Soft Leather een stoere touch. Een bank is een gebruiksartikel en de stof moet tegen een stootje kunnen. Het schuim wordt zachter in gebruik en de stof gaat ruimer in z’n jasje zitten. Een bank met koudschuim is kwalitatiever dan polyether. Koudschuim wordt ook zachter in gebruik maar stabiliseert sneller en blijft op een comfortabel niveau. De bank vormt zich naar jouw gebruikt. Dat is prettig en hoort bij het artikel.

 

De Scandinavisch geinspireerde design banken van By Sidde hebben 5 jaar garantie op  het binnenwerk, zijn voorzien van koudschuim en zijn met Protexx geimpregneerd voor 5 jaar vlekkengarantie.

Dit vind je vast ook interessant!