banner By SIDDE

Hoe onderhoud ik een By SIDDE bank?

Gepost op 27-03-18 in Wooninspiratie

Hoe onderhoud ik een By SIDDE bank?

Een bank is een grote aankoop waar je lang plezier van wilt hebben. De banken van By SIDDE zijn standaard voorzien van een Prorexx behandeling welke 5 jaar garantie geeft op bepaalde vlekken. Een veilig gevoel want een ongeluk zit in een klein hoekje. 

Tips voor een langere levensduur van jouw bank:

Je kan de levensduur van een bank ook zelf verlengen door hem goed te onderhouden.  De levensduur van een bank is van een aantal dingen afhankelijk. Heb je een groot gezin met huisdieren dan wordt er intensief geleefd op de bank en zal hij eerder aan slijtage onderhevig zijn. Waar staat de bank in huis? Op de Zuidkant, in het daglicht? Dan zal de bank sneller verkleuren. Zit je altijd op één bepaalde plek op de bank, dan zal daar het schuim eerder inzakken en de stof sneller plooien dan op de plekken waar je minder zit. 

 

STOFZUIGEN

Wij adviseren om 1 maal per week de bank te stofzuigen met een mondstuk met een zachte borstel. Let op dat de borstel geen uitsteeksels bevat. Strijk voorzichtig en bij stoffen met een pool, altijd met de vleug mee. Stofdeeltjes worden verwijderd. Maar ook bijvoorbeeld zand, dat vervroegde slijtage kan veroorzaken. 

 

KLAMME DOEK

Tot normaal onderhoud hoort ook eens per 2 weken de bank afnemen met een klamvochtige theedoek. Heel licht vochtig dus. Niet te nat, want dan haal je de Protexx laag er af. Door dit te doen haal je vuildeeltjes als lichaamszouten en –vetten weg. 

 

OPKLOPPEN

Heeft je bank losse zit en/of rugkussens? Schud de kussens regelmatig op, minimaal 1x per week. En bij voorkeur de kussens van plek wisselen, zodat beide kussens in gelijkheid kunnen teruglopen in densiteit en de bank in optiek gelijk blijven. Heeft je bank vaste zit- of rugkussens? Zorg dat je de eerste 3 maanden regelmatig op verschillende plekken gaat zitten zodat het schuim op alle zittingen gelijkmatig zachter kan worden en de bank in optiek gelijk blijft.  

 

VERKLEURING

Elke stof zal in de loop der tijd gaan verkleuren, zonlicht versnelt dat proces. Bij donkere kleuren gebeurt dat sneller dan bij lichte kleuren. Zet de bank nooit in direct zonlicht of op de Zuidkant van je huis. Kan het niet anders? Zorg dat je het daglicht filtert zodat de verkleuring minder snel gaat.

Dit vind je vast ook interessant!