banner By SIDDE

Tips en inspiratie voor een Scandinavisch interieur!

Gepost op 02-08-18 in Wooninspiratie

Tips en inspiratie voor een Scandinavisch interieur!

Scandinavisch wonen betekend licht en basic. Het beste van het Noorden is verzameld in een interieurstijl. Less is more bij Scandinavisch wonen en hier zijn wij ook wel van. Maar hoe zorg je er nou voor dat jouw interieur er ook lekker Scandinavisch uit gaat zien? Wij geven je graag wat tips en inspiratie.

 

Wit is de basis

Een interieur in Scandinavische stijl mag best wat kleur hebben, maar wit wordt gezien als de basis van het geheel. Kijk goed naar de verschillende wittinten, voordat je een keuze maakt, er zijn namelijk zoveel verschillende tinten. Bij wit als de basis kan je denken aan: witte vloeren, witte muren, plafonds en deuren.

Model: Knud 

 

Natuurlijke materialen 

Naast hout zijn ook andere natuurlijke grondstoffen en materialen erg populair. Enkele voorbeelden zijn wol, linnen, katoen, leder, klei of metaal. Deze verschillende texturen zorgen voor een duurzaam en gevarieerd interieur dat interessant blijft door de jaren heen.

 

Veel licht is de key

Het zonlicht wordt maximaal benut door het interieur open en luchtig te houden. De lichte kleuren zijn niet alleen mooi maar ook nog eens functioneel. In de Scandinavische landen is er namelijk weinig daglicht. De kleuren zorgen ervoor dat de zonnestralen optimaal benut worden. Leuk weetje he?

 

Strakke vormgeving

Nog een kenmerk zijn de strakke lijnen en de minimalistische vormgeving. Het comfort staat centraal bij de inrichting en uit zich in strakke, eigentijdse en sobere vormgeving. Er worden weinig accessoires toegevoegd, waardoor je niet snel afgeleid wordt door onnodige details. Model Frode, een luchtig en strak model, sluit goed aan. 

 

 

Dit vind je vast ook interessant!