Wat is het verschil tussen een chaise longue, longchair, dormeuse, ottoman of recamiere bank?

Als je op zoek gaat naar een Scandinavische hoekbank kun je heel veel termen tegen komen, ook bij By SIDDE. Het is jargon in de meubelbranche maar wat is nou eigenlijk een chaise longue, longchair, dormeuse, ottoman of recamiere bank? Allemaal chique namen die 1 ding overeen hebben. Het zijn zitelementen bedoelt om in te relaxen. 

 

 

Wat is een chaise longue of longchair bank?

De oorsprong van de chaise longue ligt in het oude Egypte. In deze tijd ontstond de eerste combinatie van een stoel en een ligbed. Na verloop van tijd werd de ligstoel ook populair in andere landen. Vaak worden de termen chaise longue of longchair door elkaar gebruikt. Vrij vertaald betekent het: een verlengde stoel. Het relax gedeelte is echt bedoeld om op te liggen. Er is geen extra zitplaats in de hoekbank omdat er geen extra ruggedeelte is. Het element heeft een armlegger, maar die loopt niet door. Onze Scandinvaische hoekbank Mads

 

 

Wat is een dormeuse, ottoman of recamiere bank?

Bij deze elementen is er wel een extra rug in het loungegedeelte waardoor er meer zitplekken ontstaan. De hoek loopt door in een langere rug en eindigt meestal luchtig in een poef gedeelte. De kamer blijft daardoor ruimtelijk ogen. De voordelen zijn duidelijk; én veel zitplekken én lekker loungen met  z’n tweeën, ieder op z’n eigen deel, zoals je bijvoorbeeld kan zien bij onze hoekbank Sommer.

 

    

We helpen je graag.

Ma - Do: 9.00 - 17.00
Vr: 9.00 - 15.00

ideal
bancontact
visa
paypal
afterpay
klarna.svg
thuiswinkel
Je winkelmand (0)
Totaal 0,00
Bekijk order
Terug naar shop