By SIDDE

Leveringsvoorwaarden

Bezorgkosten
We bezorgen onze meubels, kleden en accessoires boven de € 50,00 gratis bij je thuis! Onder de € 50,00 zullen er via ons betaalsysteem kosten a € 6,95 voor Nederland en € 9,95 voor België in rekening worden gebracht voor bezorging van je bestelling.

By SIDDE werkt samen met transportpartner JP Delivery die gespecialiseerd is het bezorgen van meubelen. Montage van de poten zijn inbegrepen. De bank is verpakt in een beschermende, textiele hoes en wordt tot in de woonkamer geleverd, mits goed toegankelijk. Na levering nemen we de hoes mee retour voor hergebruik.

De chauffeurs komen altijd met z’n tweeën. De ruimte waar de bank komt te staan moet zijn vrij gemaakt. Onze chauffeurs verplaatsen geen aanwezige meubelen in huis en nemen het oude meubel mits 5 dagen voor bezorging via info@bysidde.com is aangemeld tegen berekening van kosten a € 17,50 per zitplaats mee retour. Levering vindt plaats op de begane grond of verdieping, mits goed toegankelijk. 

Levertijd
Je bank wordt binnen 7-9 werkdagen geleverd.* Zodra jij hem hebt besteld, gaan we de bank voor je maken. Afhankelijk van de regio* waar je woont in Nederland is het aantal mogelijke afleverdata bepaald. In de Randstad zijn er meerdere afleverdata in 1 week mogelijk dan bijvoorbeeld in Limburg. Bij aflevermoment van 1 keer per week is er in sommige gevallen een uitloop naar 9 werkdagen levertijd.

Onze vakmensen genieten van een welverdiende vakantie, daardoor gelden er tijdelijk langere levertijden op onze banken. 

- Bestellingen vanaf 12 juli worden geleverd na half augustus
- Vanaf half augustus gelden de normale levertijden weer

** Voor de Waddeneilanden gelden er andere leveringstijden en een toeslag. Dat komt omdat het transport is uitbesteed aan lokale bezorgers. By Sidde draagt de bank over bij de boot op de vaste wal. Op de eilanden wordt een drempelservice aangeboden, daarom kunnen wij niet garanderen dat de bank in de woonkamer wordt geplaatst. Bezorging vindt uitsluitend plaats van maandag t/m vrijdag en komen met 1 dag vertraging aan. De bank is voor de eilanden verpakt in een kartonnen beschermlaag en een plastic hoes. 

Aflevermoment bepalen
In de betaalprocedure van onze webshop is voor het plaatsen van je order de mogelijkheid een aflevermoment te selecteren. Deze data zijn per regio verschillend. Logistiek neemt contact met je op om door te nemen waar precies de bank geleverd moet gaan worden in huis, bijv. begane grond of verdieping en eventuele bijzonderheden. Een dag voor levering krijg je een mail met een tijdvak waar binnen de levering gaat plaats vinden. Een tijdvak beslaat een periode van 2 uur. De chauffeurs bellen 30 minuten voordat ze bij je voor de deur staan.

Niet thuis in tijdvak bezorging
Mocht er onverhoopt bij bezorging blijken dat er niemand aanwezig is en de chauffeurs van JP Delivery ook hebben geprobeerd telefonisch je te bereiken zal de bank weer terug gaan naar magazijn JP. Het is mogelijk om dat via ons een nieuwe bezorging te laten inplannen, de kosten van opnieuw aanbieden zijn €89,00.

Meten is weten
Het is heel belangrijk om vooraf te meten of de nieuwe bank wel door de deur past, de gang door, de woonkamer in. Meet elke muur. Neem hierbij ook de hoogte van het plafond mee. Maak onderscheid tussen de normale afmetingen en de bruikbare ruimte die overblijft. Denk bijvoorbeeld aan radiatoren of andere kleine dingen die het oppervlak minder bruikbaar maken. Je hebt ruim tien centimeter extra nodig om een meubelstuk door een deur, trapgat of in de lift te krijgen. Moet je een hoek om? Reken nog wat extra ruimte. Tips voor twijfelaars: probeer bijvoorbeeld eerst met een plat stuk karton van de juiste afmetingen door de deur te komen. In een lift past trouwens vaak meer dan je denkt, check dat dus nog even extra goed.

Levering van kleden, koffietafels en accessoires
Alle bestellingen die geplaatst worden voor By SIDDE vloerkleden, koffietafels en andere accessoires worden per pakketdienst DHL verzonden. In ons bestelsysteem worden mogelijke bezorgmomenten aangegeven tussen de 1-2 werkdagen. Na besellen en verwerken van de bestelling door ons ontvang je per mail een Track & Trace code om je zending te volgen zodra deze wordt meegegeven vanaf ons magazijn vsw. Pakketdienst DHL zal de zending op het aangegeven bezorgmoment bij je proberen aan te bieden (maandag t/m zaterdag tussen 08:00 en 21:00 uur), mocht je onverhoopt niet thuis zijn dan proberen ze het bij een van de buren en anders ontvang je een briefje in de bus en staat vermeld wanneer ze het opnieuw gaan proberen. In de meeste gevallen de volgende werkdag, tevens is het mocht je niet thuis zijn geweest om via de website van DHL instructies staan op het niet thuis bericht zelf een datum van bezorging te kiezen of pakket op te halen bij een van de pakketshops bij jou in de buurt.
Mocht je een kleed, koffietafel of andere accessoires bij ons bestellen in combinatie met een bank dan worden deze apart van elkaar bij je geleverd. Onze banken worden altijd geleverd vanaf ons magazijn JP en overige items altijd per pakketdienst DHL. We zorgen er uiteraard wel voor dat alles op dezelfde dag bij je zal worden bezorgd door beide vervoerders. 

Retourkosten
Het is mogelijk om de overeenkomst met betrekking tot de aankoop van een product gedurende een bedenktijd van 30 dagen zonder opgave van redenen te ontbinden. Aan de retour van een van onze banken, kleden, koffietafels en overige items zitten geen kosten verbonden wanneer je de procedure volgt die bij Retouren op onze website omschreven staan.
In alle gevallen kan dit binnen de bedenktermijn van 30 dagen per mail worden aangegeven aan ons. Voor deze melding kan ook een retourformulier ingevuld worden.

Past de bank niet door de deur of door de gang tijdens bezorging? Dan neemt onze vervoerder de bank direct mee retour. Een bank kan niet ter plaatse gedemonteerd worden. Er zal contact worden opgenomen door een medewerker van By Sidde voor een nieuwe leverafspraak. We gaan overleggen hoe de bank wel bij jouw in de woonkamer kan komen te staan. Dit kan zijn door bv een lift in te huren en/of een raam uit het kozijn te halen. Deze bijkomende kosten zijn voor jouw rekening. Voor eventuele 2e ruiling wordt € 250,00 kosten doorbelast, de 1e ruiling is wel zonder kosten.

Bestelling wijzigen
Eenmaal dat je de bank hebt besteld en betaald, kan het niet meer worden gewijzigd. Afhankelijk van de status van de bestelling kunnen contact- en leveringsgegevens nog wel gewijzigd worden. Neem hiervoor contact met ons op. Klik hier voor onze contactgegevens.

Afleverkosten België
Ook in België leveren we de bank zonder afleverkosten. De bank wordt uitgepakt door onze vervoerder JP Delivery uitgepakt en geplaatst in de woonkamer mits toegankelijk. Wel is belangrijk dat vooraf goed bekeken wordt of de bank in de betreffende ruimte geplaatst kan worden. Ook de route die de bank moet afleggen vanaf buiten naar de plaats van bestemming is belangrijk goed op te meten. Meten is immers weten! Zo kom je bij bezorging niet voor verrassingen te staan.

Past de bank niet door de deur of door de gang tijdens bezorging? Dan neemt onze vervoerder de bank direct mee retour. Een bank kan niet ter plaatse gedemonteerd worden. Er zal contact worden opgenomen door een medewerker van By Sidde voor een nieuwe leverafspraak. We gaan overleggen hoe de bank wel bij jouw in de woonkamer kan komen te staan. Dit kan zijn door bv een lift in te huren en/of een raam uit het kozijn te halen. Deze bijkomende kosten zijn voor jouw rekening.

Bestellingen voor België onder de € 50,00 berekenen wij verzendkosten à € 9,95.

Betaling
De betaling van de bestelling kan via verschillende betaalmethoden worden uitgevoerd (zie hiervoor bestel- en betaalmethoden). We werken ook met een achteraf betaalmethode AfterPay zie hiervoor via de link de betalingsvoorwaarden. Mocht de betaling niet zijn gelukt, dan bestaat de mogelijkheid deze alsnog te voldoen via je eigen By SIDDE account.