By SIDDE

Veelgestelde vragen

Kan ik een meubel ook in een andere kleur bestellen dan standaard bij een artikel op de website wordt getoond?
By SIDDE heeft er bewust voor gekozen 1 stof per model te kiezen. Het is niet mogelijk om een stof te kiezen die bij een andere bank hoort. Wel kan je per model kiezen uit verschillende kleuren.

Kan ik gratis stofstalen bestellen?
Wij hebben per model een stalenkit samengesteld. Hierin zitten alle kleuren waarin de bank gestoffeerd kan worden. De stoffen zijn niet uitwisselbaar op andere modellen. De stalen zijn kosteloos te bestellen, maximaal 2 kits per adres. Binnen 3 werkdagen wordt het pakketje thuisgestuurd met PostNL, deze past door de brievenbus. Voor Belgie en Duitsland werken met GLS pakketservice. De stalenkit wordt persoonlijk aangeboden.

Je kan op iedere productpagina de stalen gemakkelijk en snel opvragen. Ga naar SHOP, klik je favoriete bank aan, en onder de button WINKELWAGEN vind je BESTEL EEN GRATIS STOFSTALEN KIT. Wil je meer stalenkits bestellen? Dan berekenen we per extra kit € 10,00.

Ben je professioneel stylist en maak je interieurplannen? Vraag dan de gratis By SIDDE interieurkit voor professionals aan. Daarin zitten alle stofstalen van de hele collectie. Om deze te ontvangen kun je een mailtje sturen naar info@bysidde.com met je bedrijfsgegevens en kvk-nummer. 

Is het mogelijk een andere maat bank te bestellen?
Het is helaas niet mogelijk om een andere maat bank te bestellen dan de modellen en bijbehorende maatvoeringen die we hebben beschreven in onze shop. Maatwerk binnen ons concept is dan ook niet mogelijk.

Hoe kan ik de bankdelen van een hoekbank loskoppelen?
Een hoekbank bestaat uit 2 delen. De delen zijn aan de zijkanten doorgestoffeerd. Onder het ene deel (recamiere/longchair) zit een metalen profiel in driehoekvorm en onder de andere deel (3 zits bank) een zwart kunstof/metalen happer, een soort krokodillenbek. Als je de delen wil los halen van elkaar, moet het reacamiere/longchair deel licht worden opgetild. Een klein stukje maar. Daardoor komt de metalen happer los van de metalen profiel. De metalen happer kun je eventueel onder de bank weg draaien zodat deze niet meer zichtbaar is.

Om de delen weer te koppelen, moeten de 2 metalen happers recht naar voren staan. Zorg dat ze in dezelfde positie staan als de pinnen. Schuif de delen tegen elkaar. De happers trekken zich vast in de pinnen. Je hoort een klik geluid.

Hoe maak ik de bank schoon?
Wanneer de bank uit onze fabriek komt, en klaar is, spuiten wij in een speciale, stofvrije cabine de bank in met Protexx. Zodra de vloeistof goed gedroogd is, wordt de bank ingepakt. Komt er toch onverhoopt een vlek op uw stoffen meubel? By SIDDE geeft 5 jaar garantie op bepaalde vlekken. Deze staan omschreven op het garantie certifcaat van Protexx die je na levering van de bank in je email ontvangt. Zie voor meer info Protexx Vlekkengarantie

Is het mogelijk om losse stof te bestellen?
Het is mogelijk om losse stof bij ons te bestellen, dit kan echter niet via onze website maar alleen per mail.
De stof kan per strekkende meter worden besteld en berekenen daarvoor € 25,00 voor stof en € 35,00 voor Soft Leather excl verzendkosten a € 15,00 per order.
De losse stof is niet Protexx behandeld en kunnen we ook niet met behandeling aanbieden.
Op losse stof zit geen recht van retour en is daarvan uitgesloten.

Hoe werkt de betaling?
Op de productpagina van By SIDDE worden alle producten getoond incl. BTW. Wanneer de bestelling volledig betaald is, zal de bestelling in procedure genomen worden. De betaling kan via verschillende betaalmethoden worden voldaan. Zie voor meer info Bestel- en Betaalmethoden

Bezorging met een verhuislift?
Het is mogelijk als bezorging niet mogelijk is met inppandige lift of trap om deze als het pand het toelaat te laten bezorgen met een verhuislift via onze vervoerder JP delivery. De kosten voor een verhuislift bedragen € 150,00 voor de regio Amsterdam (Regio Amsterdam betreffen de postcodegebieden beginnend met 10 of 20) en € 195,00 voor de overige regio's en België. Bij aanvang van de bestelling zal dit wel aan By SIDDE op mailadres info@bysidde.com moeten worden aangemeld. Wij geven hierop dan een reactie en zetten dit dan door naar JP delivery dit die verder in gang zal zetten voor bezorging. De aangegeven kosten worden rechtstreeks door JP aan je doorbelast. JP delivery zal er voor zorgen dat de lift op tijd aanwezig is en medewerkers van JP zorgen dan voor de verdere inhuizing. Gebruik van een lift kan tot de 8e verdieping.

Tot welke verdieping kan de bank worden bezorgd?
Onze vervoerder JP Delivery kan de bestelde bank bezorgen t/m de 4e verdieping. Dit is alleen mogelijk als er een inpandige lift is waar het bankdeel of bankdelen in passen of een inpandige trapenhuis is waar JP de bank door kan verplaatsen om op de betreffende verdieping te komen. Het is raadzaam trap breedte maar zeker ook de hoogte goed na te meten voor bezorging of de bank op deze manier verplaatst kan worden door JP. Bij twijfel altijd ons of JP berichten voor bezorging. Mocht niet passen dan is er de mogelijkheid wellicht via een verhuislift de bezorging te laten inplannen

Is het mogelijk om zakelijk te bestellen?
Het is mogelijk om voor Horeca, Zorg, Overheid, Recreatie of Kantoorinrichting bij By Sidde te bestellen. Het gaat dan om meerdere aantallen. Neem per mail of telefonisch contact met ons op. Wij inventariseren uw wensen en sturen een offerte toe. Zakelijke bestellingen voor particuliere advisering is niet mogelijk.

Kan ik mijn oude bank retour geven bij bezorgen van mijn nieuwe By SIDDE bank?
Het is alleen in Nederlands en België via onze vervoerder JP Delivery mogelijk om tegen betaling van € 17,50 per zitplaats van je oude bank deze mee retour te geven aan onze vervoerder bij bezorgen van de neiuwe By SIDDE bank.

Rekenvoorbeeld: 3 zits bank (3 zitplaatsen) x € 17,50 = € 52,50 voor afhaling van de oude bank.
Er dient hiervoor 5 dagen voorafgaand aan de bezorging per mail naar info@bysidde.com een aanmelding naar ons te worden verzonden zodat wij dit kunnen doorzetten naar de planning van JP delivery.
De kosten voor afhaling dienen bij afhaling direct aan de chauffeurs te worden voldaan.