Inspiratie

Vind hier de mooiste woonstijlen

Speciaal voor jou

Video make-overs, wooninspiratie en meer

Laatste blogs

Inspiratie

Wooninspiratie

Een bank is een belangrijk meubelstuk in je woonkamer. Het is beeldbepalend omdat het een groot object is. Ga je voor modern, Scandinavisch design, romantisch of klassiek? Welke kleur? Wat verwacht je van het comfort? Wil je languit kunnen liggen, of wil je juist veel zitplekken voor al je vrienden? Mag de bank een nonchalante look krijgen of moet hij juist strak blijven? 

Tips & Inspiratie

In het algemeen geldt; maak een groot gebaar. Kies voor een royale maatvoering. Liever 1 grote bank of hoekbank, dan meerdere een losse elementen of 2 kleinere banken. Een groot meubelstuk in een kleinere ruimte, laat de ruimte groter lijken. Maar zorg dat de bank niet strak tussen muren komt te staan en niet tegen een muur aan. Houdt ruimte aan de achterkant en zijkanten. Je kan een de maat van de bank visueel maken door kranten op de grond te leggen. Dat geeft je inzicht in de verhoudingen.

Woonstijlen

Kies je voor robuust of voor luchtig? Hoog op de poot voor een ruimtelijk effect, of een zitting tot aan de grond voor een stoere look? Heb je een licht huis met veel ruimte, dan geeft een grote opstelling met zitting tot aan de grond een huiselijke sfeer. Bank Knud of Sommer past bij jouw stijl. Is je huis wat donkerder en heb je minder meters, dan is een bank met slanke armleggers en hoge poten jouw favoriet. Frode, Brun of Borre past in deze setting. Stel jouw bank helemaal naar eigen wens samen in onze congurator.